Νέα αιματηρή επίθεση Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Νέα αιματηρή επίθεση Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν

Τέσσερις ένοπλοι εξαπέλυσαν μια επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο της Καμπούλ στο οποίο διαμένουν ξένοι, με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, όπως αναφέρει το associated press, ενώ οι δράστες σκοτώθηκαν από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Οι τέσσερις δράστες κατάφεραν να περάσουν από την ασφάλεια του ξενοδοχείου Serena, που είναι από τα πιο καλά φυλασσόμενα στην Καμπούλ, «κρύβοντας μικρά πιστόλια στις κάλτσες τους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι.

Στη συνέχεια κρύφτηκαν στις τουαλέτες του εστιατορίου του ξενοδοχείου προτού εξαπολύσουν την επίθεσή τους, πρόσθεσε.

Ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι «άκουσα πυροβολισμούς στο εστιατόριο», ενώ πελάτες και προσωπικό μεταφέρθηκαν στην αίθουσα ασφαλείας του Serena.

Οι δράστες, οι οποίοι φαίνονταν να είναι μικρότεροι από 18 ετών, αντάλλαξαν πυρά με τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και σκοτώθηκαν, πρόσθεσε ο Σεντίκι.

«Δύο φύλακες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπως και ένας αλλοδαπός υπάλληλος του ξενοδοχείου», σημείωσε ο ίδιος χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητα του θύματος.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Το Serena είναι το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Καμπούλ. Σε αυτό διαμένουν διπλωμάτες, εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής και εκπρόσωποι της κοινότητας των Αφγανών του εξωτερικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ