Μαλαισία: Μεγάλη πιθανότητα να είναι το Boeing-“Δεν βρέθηκαν στοιχεία” λένε οι Αμερικανοί

Μαλαισία: Μεγάλη πιθανότητα να είναι το Boeing-“Δεν βρέθηκαν στοιχεία” λένε οι Αμερικανοί 

 

Η Μαλαισία θεωρεί «αξιόπιστο πεδίο» για τις έρευνες τα ευρήματα που εντοπίσθηκαν από δορυφόρο στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και είναι πιθανόν να αποτελούν συντρίμμια του χαμένου Boeing 777.

«Τώρα έχουμε ένα αξιόπιστο πεδίο» ερευνών, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι παράλληλα με την εξακρίβωση της ταυτότητας των ευρημάτων στον Ινδικό Ωκεανό, συνεχίζονται οι έρευνες τόσο προς τον βόρειο όσο και προς τον νότιο άξονα που έχουν ορισθεί ως πιθανές εναλλακτικές πορείες που ακολούθησε το αεροπλάνο όταν χάθηκε από τα ραντάρ.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα τα ξημερώματα, ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, είχε προχωρήσει στην αποκάλυψη ότι δορυφόρος εντόπισε δύο αντικείμενα που μπορεί να ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines.

«Νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» δήλωσε ο Άμποτ στην αυστραλιανή βουλή.

Στη συνέχεια ωστόσο το αεροσκάφος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που ερευνά την περιοχή στην οποία εντόπισε ο αυστραλιανός δορυφόρος «τα συντρίμμια», δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξή τους.

«Το αεροπλάνο P-8 Poseidon βρίσκεται αυτή την ώρα στο σταθμό στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού και θα συνεχίζει την έρευνα» ανέφερε στο NBC News ο υπολοχαγός του Πολεμικού Ναυτικού David Levy.

«Μέχρι στιγμής το P-8 δεν κατάφερε να εντοπίσει κανένα στοιχείο» μετέδωσε ο ανταποκριτής του NBC News, Kerry Sanders.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ