HΠΑ: Η Ρωσία δημιουργεί “επικίνδυνη κατάσταση”

HΠΑ: Η Ρωσία δημιουργεί “επικίνδυνη κατάσταση”

 

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καταδίκασε τις ρωσικές κινήσεις για την κατάληψη ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Κριμαία, υποστηρίζοντας ότι δημιουργούν μια «επικίνδυνη κατάσταση».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ έκανε την κρίση αυτή αφού ρωσικά στρατεύματα και άοπλοι φιλορώσοι εθελοντές εισέβαλαν στη ναυτική βάση της Ουκρανίας στη Σεβαστούπολη και ύψωσαν τη σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να καταλάβουν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις δημιουργούν μια επικίνδυνη κατάσταση. Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες», είπε ο Κάρνεϊ στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να επιβάλουν κυρώσεις σε περισσότερα πρόσωπα, πέραν των 11 Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων στους οποίους επιβλήθηκαν τη Δευτέρα κυρώσεις από την Ουάσινγκτον.

«Η διπλωματία παραμένει το μόνο αποδεκτό μέσο για την διευθέτηση αυτής της κατάστασης και είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία για την παραβίαση της ουκρανικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας», είπε.

Σύμφωνα με τον Κάρνεϊ, οι ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία οφείλουν να εγγυηθούν την ασφάλεια των Ουκρανών στρατιωτικών. «Ο ρωσικός στρατός φέρει την πλήρη ευθύνη για τους τραυματισμούς ή τους θανάτους που προκαλούν μέλη τακτικών ή άτακτων δυνάμεων, αυτών που δεν φέρουν διακριτικά», τόνισε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ