Το Focus για τη συμφωνία με την τρόικα

Το Focus για τη συμφωνία με την τρόικα 

 

Το γερμανικό περιοδικό Focus, στη διαδικτυακή του έκδοση, παρατηρεί ότι παρά το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση επέμενε στις θέσεις της μέχρι τέλους, η τρόικα έδωσε τελικά το πράσινο φως μεταθέτοντας ορισμένα βασικά θέματα διαφωνίας, όπως πχ. οι απολύσεις στο δημόσιο, για το φθινόπωρο.

 

 

Η οικονομική εβδομαδιαία επιθεώρηση Wirtschaftswoche μάλιστα αξιολογεί το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα και πάλι στην ελεύθερη αγορά για τη χρηματοδότηση του χρέους της ως μια συμβολική κίνηση για το ότι η ευρωκρίση τελείωσε.

Ωστόσο στη συνέχεια, η Wirtschaftswoche διαβλέπει “την ανησυχία της τρόικας σχετικά με το ότι η Ελλάδα θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος”. Οικονομικοί κύκλοι τη από Royal Bank of Scotland, και συγκεκριμένα ο Μάικλ Μιχαηλίδης, εμπειρογνώμων σε θέματα επιτοκίων, θεωρεί ότι τυχόν επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές σημαίνει ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστούν στη χώρα ποτέ ορισμένες από τις πιο σκληρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ζήτησε η τρόικα.

«Η τρόικα έρχεται τώρα να διαπιστώσει ότι επέμενε περισσότερο από όσο έπρεπε στην εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας παρά στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μέτρων, όταν το 2010 το χρέος της ήταν της τάξης του 10%», επισημαίνει.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ