Η Γαλλία ίσως ακυρώσει την πώληση των Mistral στη Ρωσία

Η Γαλλία ίσως ακυρώσει την πώληση των Mistral στη Ρωσία

Η γαλλική κυβέρνηση «ενδέχεται να εξετάσει» την ακύρωση της πώλησης των γαλλικών πολεμικών πλοίων Mistral στη Ρωσία «εάν ο Πούτιν συνεχίσει αυτό που έκανε» στην Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, προσθέτοντας ότι και άλλες χώρες της Ευρώπης ίσως αποφασίσουν να επιβάλουν κυρώσεις.

«Εάν ο Πούτιν συνεχίσει αυτό που έκανε, μπορεί να εξετάσουμε την ακύρωση αυτών των πωλήσεων, αλλά θα ζητήσουμε από τις άλλες (χώρες της ΕΕ) να επιβάλουν ανάλογες κυρώσεις», ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών στο TF1.

Η Γαλλία είχε συμφωνία κατά την οποία θα πωλούσε δύο πολεμικά πλοία Mistral στη Ρωσία το 2011 για πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ο υπουργός επισήμανε πως οι κυρώσεις θα ενταχθούν σε ένα «τρίτο επίπεδο κυρώσεων» κατά της Ρωσίας.

Ρωσική πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η Γαλλία ανέβαλε την επίσκεψη των υπουργών Αμύνης και Εξωτερικών, η οποία είχε προγραμματιστεί για αύριο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε προειδοποιήσει το Σάββατο πως θα επανεξετάσουν τη στρατιωτική συνεργασία με τη Μόσχα στο πλαίσιο του «τρίτου επιπέδου» των κυρώσεων αν η Ρωσία δεν έπαιρνε μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ