Λαβρόφ: Δεν θα επέμβουμε στη νοτιοανατολική Ουκρανία

Λαβρόφ: Δεν θα επέμβουμε στη νοτιοανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία «δεν σκοπεύει να επέμβει στη νοτιοανατολική Ουκρανία», διαβεβαίωσε από το Λονδίνο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

«Η Ρωσία δεν σκοπεύει να επέμβει στη νοτιοανατολική Ουκρανία με την πρόφαση των δικαιωμάτων των Ρώσων, των Ούγγρων, των Βούλγαρων και των Ουκρανών τα οποία πρέπει να προστατευθούν», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ρώσος υπουργός εκτίμησε πάντως ότι η χώρα του και οι ΗΠΑ δεν έχουν «κοινό όραμα» όσον αφορά στην κατάσταση στην Ουκρανία.

«Δεν έχουμε κοινό όραμα» όσον αφορά τα πρακτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία, ακόμη κι αν «ο διάλογος ήταν πραγματικά εποικοδομητικός», σημείωσε ο Λαβρόφ. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον «συμφώνησε ότι η συνταγματική μεταρρύθμιση είναι πολύ σημαντική».

Όσον αφορά στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ επεσήμανε: «Οι εταίροι μας κατανοούν ότι οι κυρώσεις είναι ένα αντιπαραγωγικό εργαλείο Σίγουρα δεν θα διευκολύνουν τα κοινά επιχειρηματικά συμφέροντα».

Ο Ρώσος υπουργός διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα «θα σεβαστεί την επιθυμία των κατοίκων της Κριμαίας» μετά το δημοψήφισμα της Κυριακή στην Κριμαία με ερώτημα την ένταξη της ουκρανικής αυτής χερσονήσου στη Ρωσία. «Έχουμε δεσμευθεί να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», υπογράμμισε.

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε εξάλλου ότι η Κριμαία έχει μεγαλύτερη σημασία για τη Ρωσία απ’ ό,τι τα νησιά Φόκλαντ για τη Βρετανία ή τα νησιά Κομόρες για τη Γαλλία.

 

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Το δημοψήφισμα είναι νόμιμο

“Στείλτε κυανόκρανους πριν αρχίσουν να μας σφάζουν οι Ρώσοι”

Εξακολουθεί να ελπίζει ο Ομπάμα

Παρατηρητές του ΟΗΕ στην Κριμαία

Ρωσικά «γυμνάσια» πάνω από τη Μεσόγειο

ΗΠΑ: Απέκλεισαν Ρώσους δημοσιογράφους

Η Ουκρανία στο επίκεντρο των συνομιλιών Πούτιν-Ροχανί

Ρωσία: Θα ασκήσουμε βέτο στις ΗΠΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ