ΦΩΤΟ- Έβαλαν κάγκελα στα θρανία

ΦΩΤΟ- Έβαλαν κάγκελα στα θρανία

Το 41%  των παιδιών που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία στην Κίνα πιστεύεται ότι χρειάζονται γυαλιά. Αυτή ήταν η αιτία για το πιλοτικό πρόγραμμα για τον περιορισμό των κρουσμάτων μυωπίας στα Κινεζόπουλα που εισήγαγε τα κάγκελα στα σχολεία.

Ειδικές μεταλλικές μπάρες αποφάσισε να εγκαταστήσει στα θρανία σχολείο στην Κίνα με στόχο να μην μπορούν οι μαθητές να σκύβουν το κεφάλι πολύ κοντά στα τετράδιά τους. Στόχος του κινεζικού σχολείου με την κίνηση αυτή είναι να μη δημιουργούνται προβλήματα όρασης στους μαθητές, πολλοί από τους οποίους όταν γράφουν πλησιάζουν το πρόσωπο πολύ κοντά στο τετράδιο. Η μπάρα αυτή μπορεί να σπρωχθεί προς τα εμπρός, μακριά από τον μαθητή και να γίνει βάση ώστε να ακουμπά κανείς το βιβλίο που θέλει να διαβάσει. Η μπάρα είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε όταν σπρωχθεί μπροστά και τοποθετηθεί σε ειδική θέση το βιβλίο, αυτό θα βρίσκεται στη σωστή απόσταση για να το διαβάσει ο μαθητής χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να κάνει κακό στα μάτια του.

Η ιδέα αυτή δοκιμάζεται πιλοτικά σε σχολείο στην Κίνα επειδή το τελευταίο διάστημα πολλοί μαθητές στη χώρα έχουν αναφέρει ότι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα όρασης, κυρίως μυωπία που δεν τους επιτρέπει να βλέπουν καλά τα αντικείμενα που βρίσκονται πιο μακριά. Υπάρχουν φόβοι ότι μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι κινέζοι μαθητές, πολλοί από αυτούς θα χρειάζονται γυαλιά.

 

Πηγή: Τα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ