Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του φετινού Μαραθωνίου της Βοστώνης, καθώς όλοι οι θεατές θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές.

Οι θεατές θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους μόνο μικρά αντικείμενα, τα οποία θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες.

Οι περιορισμοί ανακοινώθηκαν, καθώς η πόλη ετοιμάζεται για τον Μαραθώνιο, δεδομένης της τρομοκρατικής βομβιστικής επίθεσης που έλαβε χώρα πέρυσι και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 παιδιά και να τραυματιστούν τουλάχιστον 250 άνθρωποι.

«Σε αυτόν τον κόσμο, δεν είναι δυνατόν ποτέ να εξαλειφθεί ο κίνδυνος», δήλωσε στην εφημερίδα Boston Globe ο Αστυνομικός Διευθυντής της Μασαχουσέτης, Τίμοθι Άλμπεν. «Ποτέ δεν θα εξαλειφθεί. Αλλά εργαζόμαστε πολύ σκληρά για τη μείωση του κινδύνου».

Ο φετινός Μαραθώνιος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 21 Απριλίου.

Εκτός από τη μεταφορά προσωπικών αντικειμένων σε διαφανείς σακούλες, έχει συσταθεί στους θεατές να μην κουβαλούν σακίδια πλάτης, θερμός ή δοχεία που μπορούν να χωρέσουν πάνω από 1 λίτρο υγρού. Η αστυνομική παρουσία θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, καθώς 3.500 αστυνομικοί θα περιπολούν την 26 μιλίων διαδρομή του Μαραθωνίου.

Οι δρομείς, επίσης, δεν θα επιτρέπεται να μεταφέρουν σακίδια, μεγάλα κουτιά ή ογκώδη αντικείμενα στον χώρο του Μαραθωνίου. Επιπλέον, δεν θα επιτρέπεται να φορούν στολές οι οποίες θα καλύπτουν τα πρόσωπά τους.

Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου θα πραγματοποιήσουν επιμνημόσυνη εκδήλωση στις 15 Απριλίου προς τιμήν των θυμάτων της περσινής βομβιστικής επίθεσης.

Όπως αναφέρει τα ΑΠΕ, τον Ιανουάριο οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ζητούν τη θανατική ποινή για τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ, 20 ετών, ο οποίος έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες ότι ευθύνεται, μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του Ταμερλάν, για τις βομβιστικές επιθέσεις. Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε πέρυσι κατά την ανταλλαγή πυρών με τις αστυνομικές αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ