ΒΙΝΤΕΟ-Η στολή που αντικαθιστά τα… υποβρύχια

ΒΙΝΤΕΟ-Η στολή που αντικαθιστά τα… υποβρύχια

Μια νέα στολή που επιτρέπει τις καταδύσεις σε βάθος 305 μέτρων ανέπτυξε η Nuytco Research Ltd. Με βάρος 240 κιλά και ύψος δυο μέτρα, η στολή, που ονομάζεται Exosuit, μοιάζει με διαστημικό εξοπλισμό.

Αποτελείται από σκληρό μέταλλο και άλλα υλικά, ενώ διαθέτει τέσσερις προωστήρες που κινούν τον δύτη μπροστά, πίσω, επάνω, κάτω και στα πλάγια. Εκτός αυτού φέρει 18 περιστροφικές αρθρώσεις που επιτρέπουν στον δύτη να κολυμπά καταναλώνοντας τη δική του ενέργεια.

Επιπλέον η πρωτοποριακή στολή καταδύσεων διαθέτει σύστημα οξυγόνου που επιτρέπει στον χρήστη να αναπνέει για 50 ώρες, ενώ είναι εφοδιασμένη με κάμερα και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που παρακολουθεί την πίεση και το οξυγόνο.

Κοστίζει 600.000 δολάρια και κατασκευάστηκε με στόχο να δώσει νέα διάσταση στη θαλάσσια έρευνα.

Η Exosuit, που παρουσιάστηκε στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, θα πραγματοποιήσει την πρώτη της κατάδυση τον Ιούλιο ανοιχτά της Νέας Αγγλίας, για τη λήψη δειγμάτων και εικόνων στη μεσοπελαγική ζώνη, όπου η φωτεινότητα είναι χαμηλή και η πίεση 30 φορές υψηλότερη συγκριτικά με την επιφάνεια της θάλασσας.

 

 

Πηγή: econews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ