Δεσμεύτηκε η περιουσία του Γιανουκόβιτς

Δεσμεύτηκε η περιουσία του Γιανουκόβιτς

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία του ανατραπέντος Ουκρανού Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και 17 άλλων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και του πρώην πρωθυπουργού Μικόλα Αζάροφ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Η απόφαση, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχύει για το έδαφος χωρών-μελών της ΕΕ καθώς και για τον εναέριο χώρο της κοινότητας.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο πρώην επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας, ένας πρώην γενικός εισαγγελέας, ένας πρώην υπουργός Άμυνας και ένας πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι ηγέτες της ΕΕ συνέρχονται σήμερα σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν τις πιθανές δράσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία.

Η Ρωσία συμφώνησε κατά τη διάρκεια συνομιλιών χθες Τετάρτη στο Παρίσι να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την κατάσταση στην Κριμαία, αλλά αρνήθηκε τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ