ΒΙΝΤΕΟ-Παραιτήθηκε δημοσιογράφος on air

ΒΙΝΤΕΟ-Παραιτήθηκε δημοσιογράφος on air

Μια Αμερικανή παρουσιάστρια και ανταποκρίτρια του αμερικανικού τμήματος του αγγλόφωνου ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Russia Today (RT) παραιτήθηκε την Τετάρτη «στον αέρα» του ειδησεογραφικού καναλιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική που ακολουθεί το Κρεμλίνο στην Ουκρανία.

Η δημοσιογράφος Λιζ Ουόλ ανέφερε ότι παραιτείται διότι δεν συμφωνεί με την στήριξη που παρέχει το δίκτυο Russia Today, που χρηματοδοτείται από τη ρωσική κυβέρνηση, στην στρατιωτική επέμβαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην περιοχή της Κριμαίας.

Η δημοσιογράφος είπε ότι αντιμετωπίζει πολλά “ηθικά διλήμματα” ως ρεπόρτερ αυτού του δικτύου «και αυτός είναι ο λόγος προσωπικά, που δεν μπορώ να είμαι μέρος ενός δικτύου που χρηματοδοτείται από τη ρωσική κυβέρνηση και που εξωραΐζει τις ενέργειες του Πούτιν», είπε, η Ουόλ.

«Είμαι υπερήφανη που είμαι Αμερικανίδα και πιστεύω στη διάδοση της αλήθειας, αυτός είναι ο λόγος, που παραιτούμαι από αυτό το δελτίο ειδήσεων» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο σύντροφός της είναι γιατρός σε αμερικανική στρατιωτική βάση και “βλέπει από πρώτο χέρι το τίμημα που πληρώνουν οι άνθρωποι γι’ αυτήν τη χώρα”.

Η νεαρή γυναίκα είναι εγγονή μεταναστών που εγκατέλειψαν την Ουγγαρία κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής, ενώ έχει και ρίζες από τις Φιλιππίνες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Το Russia Today είναι ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο που εκπέμπει σε όλο τον κόσμο στα αγγλικά, τα ισπανικά και τα αραβικά.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE, Hezakya Madison

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ