“Η Ρωσία δεν θα έχει θέση στη σύνοδο της G8, αν…”

“Η Ρωσία δεν θα έχει θέση στη σύνοδο της G8, αν…”

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζέικομπ Λιου εκτίμησε ότι η Ρωσία δεν θα έχει θέση στην επερχόμενη σύνοδο της Ομάδας των 8 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά οικονομιών του πλανήτη (G8), αν συνεχίσει την ίδια πολιτική σε ό,τι αφορά την Ουκρανία.

«Η Ρωσία θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις ενέργειές της και ταυτόχρονα να έχει τη δυνατότητα να απαλλαγεί από κάτι που θα μπορούσε να γίνει μια επικίνδυνη επιδείνωση», δήλωσε ο Λιου μιλώντας σε μια επιτροπή της Γερουσίας.

«Η G8 είναι μια σημαντική σύνοδος για τη Ρωσία», πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός. «Όμως είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία δεν μπορεί να προεδρεύσει στη σύνοδο της G8 στο Σότσι, εφόσον συνεχίζει την πολιτική που εφαρμόζει αυτή τη στιγμή» όσον αφορά στην Ουκρανία, σημείωσε.

Ο Λιου επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν «μια μεγάλη γκάμα επιλογών, μεταξύ αυτών κυρώσεις, για να ενισχύσουν την οικονομική και πολιτική απομόνωση της Ρωσίας».

Η Ρωσία είναι μέλος της G8 από το 2002.

Μέχρι στιγμής η Γαλλία και η Βρετανία έχουν ανακοινώσει ότι αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) στο Σότσι της Ρωσίας τον Ιούνιο.

 

Διαβάστε επίσης:

Διαψεύδει ο ΟΗΕ τη σύλληψη του απεσταλμένου 

Χίλαρι Κλίντον: Αυτά που κάνει ο Πούτιν τα έκανε ο Χίτλερ

Δεκάδες τραυματίες στο Ντόνετσκ

Ο Κέρι στον Λαβρόφ: Ξεκινήστε απευθείας συνομιλίες με το Κίεβο

Κρίσιμη συνάντηση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ