Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία προανήγγειλε ο Μπαρόζο

Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία προανήγγειλε ο Μπαρόζο

 

Οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσουν «πολύ σύντομα» μια σύνοδο με θέμα την κρίση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.  

«Συνεργαζόμαστε με όλες τις χώρες μέλη για να καταλήξουμε σε μια κοινή και σθεναρή απάντηση» στις εξελίξεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Μπαρόζο.

«Σήμερα συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών και πολύ σύντομα οι ηγέτες των κρατών θα συναντηθούν επίσης για να υπάρξει μια κοινή απάντηση», πρόσθεσε.

Ο Μπαρόζο δεν έδωσε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη σύνοδο αυτή, όμως αυτή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ως το τέλος της εβδομάδας, καθώς έχει γίνει λόγος για την Πέμπτη, σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επανάλαβε «τις σοβαρές ανησυχίες» της ΕΕ για την κατάσταση στην Ουκρανία «η οποία δεν βελτιώνεται». «Είναι σημαντικό να επιδείξουμε τη δέσμευσή μας υπέρ της ακεραιότητας της Ουκρανίας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Μπαρόζο υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει ένα πρόγραμμα βοήθειας για την Ουκρανία, που βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση.

«Εξακολουθούμε να επιθυμούμε να προσφέρουμε στην Ουκρανία πολιτική σύνδεση και οικονομική ενσωμάτωση» μέσω των συμφωνιών σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου, τις οποίες είχε απορρίψει ο αποπεμφθείς πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς στα τέλη Νοεμβρίου.

 

Διαβάστε επίσης: ΦΩΤΟ-Περικυκλωμένοι, νέοι και φοβισμένοι περιμένουν εντολή παράδοσης ή θυσίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ