Ο Πιστόριους δηλώνει αθώος

Ο Πιστόριους δηλώνει αθώος

 

Η δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη, Όσκαρ Πιστόριους, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, άρχισε σήμερα στην Πρετόρια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κατηγορούμενος έδειχνε νευρικός, όταν εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου και “δήλωσε αθώος” κατά την έναρξη της δίκης.

Ο Πιστόριους σκότωσε την 29χρονη φίλη του τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Φεβρουαρίου του 2013. Ο ίδιος δηλώνει ότι τη σκότωσε κατά λάθος, καθώς την πέρασε για κλέφτη που είχε μπει στο σπίτι. Ο Πιστόριους κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη.

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ τον κατηγόρησε ότι “σκότωσε σκόπιμα” τη σύντροφό του.

“Εσείς τί έχετε να πείτε;” τον ρώτησε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα.

“Είμαι αθώος Κυρία”, απάντησε χαμηλόφωνα στη δικαστή ο 27χρονος αθλητής, αφού είχε δηλώσει ότι είχε καταβάλει το σε βάρος του κατηγορητήριο που αναγνώστηκε. Δήλωσε, επίσης, αθώος για τις άλλες κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του, κυρίως για την κατοχή και τη χρήση απαγορευμένων όπλων.

Μία γειτόνισσα του Πιστόριους που κατέθεσε ως μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε τις “φοβερές κραυγές” γυναίκας το βράδυ του φονικού.

Η δίκη άρχισε με καθυστέρηση μιάμισης ώρας εν αναμονή του διερμηνέα.

Άρχισε με την ανάγνωση των κατηγοριών.

Στην αίθουσα ήταν η οικογένεια του Πιστόριους και η οικογένεια Στέενκαμπ. Δεν αντάλλαξαν ούτε μία ματιά.

Μετά τις απαντήσεις του κατηγορούμενου, συνεχίστηκε η ανάγνωση της αρχικής κατάθεσης του Πιστόριους από έναν από τους δικηγόρους τους, ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση την πληρότητα της έρευνας.

Σήμερα το πρωί, ο νοτιοαφρικανικός Τύπος δημοσιεύει δηλώσεις της μητέρας της Ρίβα, της Τζουν Στέενκαμπ. “Θέλω να κοιτάξω τον Οσκαρ, να τον κοιτάξω στα μάτια και να κρίνω η ίδια την αλήθεια για το τί έκανε στη Ρίβα”, δήλωσε στην εφημερίδα The Star του Γιοχάνεσμπουργκ.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι του νοτιοαφρικανικού και διεθνούς Τύπου και φωτογράφοι βρίσκονται στην Πρετόρια, για να καλύψουν τις ακροαματικές διαδικασίες, μεγάλο μέρος των οποίων θα μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ