Οι G7 καταδικάζουν την επέμβαση στην Ουκρανία

Οι G7 καταδικάζουν την επέμβαση στην Ουκρανία

Η ομάδα των G-7, των επτά ισχυρότερων βιομηχανικών χωρών του κόσμου, καταδίκασε σήμερα την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και ακύρωσε επί του παρόντος τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας των G-8, όπου μετέχει και η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η συγκεκριμένη σύνοδος κορυφής έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σότσι τον προσεχή Ιούνιο.

«Οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώνονται και καταδικάζουν τη σαφή παραβίαση από τη Ρωσική Ομοσπονδία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση της ομάδας των G-7, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έχουμε αποφασίσει προς το παρόν να αναστείλουμε τη συμμετοχή μας σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την προετοιμασία για την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής της G-8 στο Σότσι τον Ιούνιο», συμπληρώνει η ανακοίνωση της ομάδας των επτά πιο ισχυρών βιομηχανικά κρατών του κόσμου.

Όπως διευκρινίζεται η απόφαση για το πάγωμα των προετοιμασιών της συνόδου στο Σότσι θα παραμείνει σε ισχύ «έως ότου το περιβάλλον γίνει και πάλι θετικό σε σημαντικές συζητήσεις της ομάδας των G-8».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ