Κρεμλίνο: Δεν θα αδιαφορήσουμε για την Κριμαία

Κρεμλίνο: Δεν θα αδιαφορήσουμε για την Κριμαία

Η προεδρική διοίκηση της Ρωσίας «δεν θα αδιαφορήσει για την έκκληση του Πρωθυπουργού της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, ο οποίος ζήτησε την παροχή στήριξης για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ηρεμίας στο έδαφος της Αυτόνομης Δημοκρατίας», μεταδίδουν με επείγοντα τηλεγραφήματά τους τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου έρχεται ως απάντηση του αιτήματος, που απηύθυνε νωρίτερα ο νέος πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση όλων των υπηρεσιών ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων που σταθμεύουν στη χερσόνησο και υπάγονταν έως πριν στη δικαιοδοσία του Κιέβου. Ο κ. Αξιόνοφ ζήτησε μάλιστα από όσους άνδρες των σωμάτων αυτών διαφωνούν «να εγκαταλείψουν την υπηρεσία τους».

Η τοπική κυβέρνηση της χερσονήσου της Κριμαίας ανασύστησε τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας «Μπέρκουτ», που είχε με απόφασή του διαλύσει το Κίεβο, μάλιστα από χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με επείγουσα εντολή του διέταξε το ρωσικό Προξενείο στη Συμφερούπολη να χορηγεί ρωσικά διαβατήρια σε όσους άνδρες του «Μπέρκουτ» το επιθυμούν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ