Στο νοσοκομείο υπουργός των ΗΠΑ

Στο νοσοκομείο υπουργός των ΗΠΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον, καθώς αισθάνθηκε λιποθυμικές τάσεις και δύσπνοια ενώ βρισκόταν σε μια συνάντηση με συνεργάτες του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του σημειώνεται ότι ο 63χρονος Χόλντερ “αναπαύεται” και “είναι σε καλή κατάσταση”. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, “έχει τις αισθήσεις του και συνομιλεί με τους γιατρούς του”.

Ο Χόλντερ ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης το 2009, μετά τη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές. Ήταν υφυπουργός Δικαιοσύνης επί κυβερνήσεων Μπιλ Κλίντον και εργάστηκε ως δικηγόρος προτού ασχοληθεί με την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα, το 2008.

Ο Χόλντερ είναι ιδιαίτερα δραστήριος και ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό. Στις αρχές του μήνα βρισκόταν στη Σουηδία για να εκφωνήσει μια ομιλία για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Σε ένα συνέδριο τον Οκτώβριο είχε καυχηθεί για τις ικανότητές του στο μπάσκετ και, μολονότι δεν έχει παίξει ποτέ με τον πρόεδρο Ομπάμα, είπε αστειευόμενος: “Αυτός είναι από τη Χαβάη κι εγώ από τη Νέα Υόρκη. Ποιος νομίζετε ότι παίζει καλύτερα;”

Ο προκάτοχός του στο υπουργείο, ο Μάικλ Μακάσι, είχε λιποθυμήσει ενώ εκφωνούσε μια ομιλία σε ξενοδοχείο το 2008, όμως επέστρεψε στη δουλειά του την αμέσως επόμενη ημέρα.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ