«Παρανοϊκός» ο ομογενής που σκότωσε παππού και γιαγιά

«Παρανοϊκός» ο ομογενής που σκότωσε παππού και γιαγιά 

Ομογενής στην Αυστραλία, που είχε σκοτώσει τον παππού και τη γιαγιά του, απαλλάχτηκε από το δικαστήριο της Μελβούρνης επειδή το δικαστήριο δέχτηκε ότι έπασχε από διανοητική διαταραχή.

Ο δικαστής Τέρι Φόρεστ πείστηκε ότι ο Ρος (Τριαντάφυλλος Κονιδάρης)  είναι «παρανοϊκός σχιζοφρενής» και δεν ήξερε ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος. Ο δράστης έκανε και χρήση πολλών ναρκωτικών ουσιών (μαριχουάνα, αμφεταμίνες, κοκαϊνη κ.α.) και ήταν εξαρτημένος απ’ αυτά, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι δικοί του κατέθεσαν πως λίγο πριν τον φόνο ο Κονιδάρης ενεργούσε ασυνήθιστα παρανοϊκά και κυκλοφορούσε στην κουζίνα, αργά τη νύχτα με μαχαίρι. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 26χρονος  πίστευε πως ο παππούς του είχε σκοτώσει κάποιον στο παρελθόν και ότι τον απειλούσαν οι συγγενείς του, επειδή είχε το ίδιο  όνομα με τον παππού του. Μερικές φορές έψαχνε κάτω από το σπίτι του πιστεύοντας ότι κάποιοι είχαν τοποθετήσει βόμβα. Στις 22 Δεκεμβρίου του 2012, παραμονές Χριστουγέννων,  ο Ρος πυροβόλησε τον παππού και τη γιαγιά του και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι.

Ο δράστης παραμένει κρατούμενος και θα υποβληθεί σε νέο ψυχιατρικά τέστ για να διαπιστωθεί που θα κρατηθεί και για πόσο καιρό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ