ΝΑΤΟ: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία

ΝΑΤΟ: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία  

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία, ώστε η χώρα να συνεχίσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Άντερς Φο Ράσμουσεν.

«Η Ουκρανία είναι στενός και παλαιός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Και το ΝΑΤΟ είναι ειλικρινής φίλος της Ουκρανίας», είπε ο Ράσμουσεν κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των 28 χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση στο Κίεβο θα συζητηθεί κατά τη διήμερη υπουργική διάσκεψη των Βρυξελλών.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν έχει έρθει σε επαφή με Ρώσους αξιωματούχους μετά την αποπομπή του φιλορώσου Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο Ράσμουσεν δεν απάντησε ευθέως.

«Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι επαφίεται στον ουκρανικό λαό να καθορίσει ποιο θα είναι το μέλλον της χώρας του», είπε.

«Θεωρούμε ως δεδομένο ότι όλες οι χώρες σέβονται την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Αυτό το μήνυμα μεταφέραμε σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές», πρόσθεσε, χωρίς να κατονομάσει τη Ρωσία.

Η Μόσχα διαθέτει μια σημαντική ναυτική βάση στην Κριμαία, τη ρωσόφωνη χερσόνησο στη νότια Ουκρανία που θεωρείται περιοχή στρατηγικής σημασίας από τη Ρωσία.

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Ένταση στην Κριμαία

Ουκρανία: Διαλύουν τις ειδικές δυνάμεις

Στρατιωτικά γυμνάσια διέταξε ο Πούτιν

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ