Νεκροί από κατάρρευση νοσοκομείου

Νεκροί από κατάρρευση νοσοκομείου

Ένα υπό ανέγερση νοσοκομείο, ανατολικά του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Μπανγκόκ, κατέρρευσε σήμερα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 εργάτες να χάσουν τη ζωή τους και 18 να τραυματιστούν, ανακοίνωσε η αστυνομία εκφράζοντας φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές.

“Οι εργάτες είχαν διάλειμμα και έτρωγαν την ώρα που ένας όροφος τους καταπλάκωσε”, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Συνεργεία διάσωσης διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων που μπορεί να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα χαλάσματα στο εργοτάξιο αυτό στην περιοχή Μπανγκ Πλι, της επαρχίας Σανούτ Πρακάν, 20 χλμ. από το αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι της Μπανγκόκ.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν τα κενά στους κανονισμούς ασφαλείας και τις συνθήκες εργασίας, κυρίως όσον αφορά τους μετανάστες από τις γειτονικές χώρες του Λάος, της Καμπότζης και της Μιανμάρ που αποτελούν σχεδόν το 5% του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Πολλοί μεταξύ αυτών δουλεύουν σε χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε εργοστάσια, στον τομέα των κατασκευών, σε ξεχαρβαλωμένα αλιευτικά σκάφη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ