Ο ξαφνικός “έρωτας” των Κινέζων για βέρες και βραχιόλια

Ο ξαφνικός “έρωτας” των Κινέζων για βέρες και βραχιόλια

Ο απεσταλμένος των “Τάιμς” του Λονδίνου στο Πεκίνο Λίο Λούις αναφέρει ότι η Κίνα ξεπέρασε την Ινδία και έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο σε πωλήσεις χρυσού στο ότι οι μεσήλικες Κινέζες που ανήκουν στην άνθουσα και ραγδαία διευρυνόμενη μεσαία τάξη σπεύδουν στα κοσμηματοπωλεία για να αποκτήσουν το χρυσό δαχτυλίδι γάμου που δεν είχαν μπορέσει να αγοράσουν όταν παντρεύτηκαν.

Επίσης ο Βρετανός ρεπόρτερ γράφει “ότι πίσω από το ρεσάλτο των Κινέζων γιαγιάδων στα χρυσά περιδέραια, στα βραχιόλια, στα δαχτυλίδια, αλλά και στα χρυσά αγαλματίδια του προέδρου Μάο, οι χρηματιστές πιστεύουν ότι κρύβονται μαζικές αγορές χρυσού από την κυβέρνηση του Πεκίνου, που επωφελείται από τις χαμηλές τιμές για να αυξήσει τα διάθεσιμα της Κεντρικής τράπεζας της Κίνας”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κινεζικής ένωσης πωλητών χρυσού, οι πωλήσεις του πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκαν κατά 41% το 2013 στη χώρα συγκριτικά με το 2012. Και οι περισσότεροι από τους αγοραστές ήταν άνδρες και γυναίκες από 50 έως 70 ετών. Αυτοί έχουν την αγοραστική δύναμη να επενδύσουν σε χρυσό και αυτοί φοβούνται περισσότερο το ενδεχόμενο να σκάσει η φούσκα των ακινήτων στην χώρα ή να επιβραδυνθούν περαιτέρω οι ρυθμοί ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, που υποχώρησαν ήδη από το 11% στο 7% μέσα σε μια πενταετία.

Πηγή: Tα Νέα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ