Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ρέντσι

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ρέντσι

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι εξασφάλισε τα ξημερώματα της Τρίτης την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής γερουσίας, με 169 «ναι», και 139 «όχι».

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πλειοψηφία στην οποία θα μπορεί να βασισθεί η νέα ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού, είναι σχετικά περιορισμένη:

Το κατώτατο απαιτούμενο όριο για την έγκριση των νόμων είναι εκατόν εξήντα ενός ψήφων, αλλά η κυβέρνηση Λέττα, μετά την αποχώρηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την πλειοψηφία, τον περασμένο Νοέμβριο, συνέχισε να χαίρει της υποστήριξης εκατόν εβδομήντα τριών γερουσιαστών.

Το βράδυ της Τρίτης αναμένεται και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την ιταλική βουλή.

Κατά την δευτερολογία του, απευθυνόμενος προς τους γερουσιαστές, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι «θέλει να περάσει από τα λόγια στα έργα», και ότι «στην φάση αυτή η Ιταλία χρειάζεται θάρρος και όνειρα».

Κατά την πρώτη του ομιλία στην γερουσία της Ρώμης, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Ιταλός πρωθυπουργός θέλησε να υπογραμμίσει, επίσης, ότι «αν αποτύχει στην εφαρμογή του προγράμματός του, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά και μόνον δική του» και, κατά συνέπεια «δεν πρόκειται να αναζητήσει άλλοθι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ