Πολύνεκρες επιθέσεις στο Ιράκ

Πολύνεκρες επιθέσεις στο Ιράκ

Τριάντα πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων οι 15 ήταν πολίτες, σκοτώθηκαν την Τρίτη σε διάφορες επιθέσεις και συγκρούσεις στο Ιράκ, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές και στρατιωτικές πηγές.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ιράκ έχουν ξεκινήσει μεγάλες επιχειρήσεις για να βάλουν ένα τέλος στη βία και ο πρωθυπουργός της χώρας Νούρι αλ Μαλίκι υποσχέθηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες αυτές.

Από τις αρχές του έτους έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 3.500 άνθρωποι σε διάφορα βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα, γεγονός που οδήγησε το υπουργείο Εσωτερικών να χαρακτηρίσει το Ιράκ “πεδίο μάχης”.

Στα νότια της Βαγδάτης εξερράγησαν χθες έξι παγιδευμένα αυτοκίνητα σε τρία διαφορετικά σημεία – μεταξύ των οποίων και δύο στάσεις λεωφορείων – με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και άλλοι 98 να τραυματιστούν.

Εξάλλου, από βόμβα που εξερράγη σε καφενείο σε ένα χωριό στα βόρεια της πρωτεύουσας σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 15. Άλλες δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε μια αγορά και σε ένα αστυνομικό τμήμα, επίσης στα βόρεια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τρία άτομα.

Σε άλλη περιοχή, ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν δύο αστυνομικούς και έναν πολίτη. Από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του σκοτώθηκε και ένας υπάλληλος πανεπιστημίου.

Στα νότια του Κιρκούκ, από έκρηξη βόμβας σκοτώθηκαν 9 αντάρτες που φέρονται να συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με έναν αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας, η βόμβα είχε τοποθετηθεί από μια σουνιτική οργάνωση, την Ανσάρ αλ Σούνα, σε αντίποινα για μια επίθεση εναντίον των μαχητών της. Άλλοι επτά ένοπλοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας σε επιχείρηση που πραγματοποίησαν στα βόρεια της Βαγδάτης.

Τέλος, ένας στρατηγός ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 116 αντάρτες, μεταξύ των οποίων και δεκάδες μέλη της Αλ Κάιντα. Οι αρχές κατέστρεψαν οχήματα που ανήκαν στους συλληφθέντες καθώς και δύο στρατόπεδα εκπαίδευσης και ένα χώρο όπου μετέφεραν τα αυτοκίνητα για να τα μετατρέψουν σε κινούμενες βόμβες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ