Αυστηρό μήνυμα του Ομπάμα στον Μαδούρο

Αυστηρό μήνυμα του Ομπάμα στον Μαδούρο

Αφού την επέκρινε με έντονο τρόπο για τη σύλληψη διαδηλωτών, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να επικεντρωθεί στα «θεμιτά παράπονα» των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη σύνοδο κορυφής της Βόρειας Αμερικής, ο Ομπάμα δεν «μάσησε τα λόγια του» αντιδρώντας με καυστικό τρόπο στην απέλασή τριών Αμερικανών διπλωματών από τη Βενεζουέλα με την κατηγορία του προσηλυτισμού μαθητών, ώστε να οργανώσουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Καράκας.

«Αντί να απαγγέλλει ψεύτικες κατηγορίες εναντίον διπλωματών των Ηνωμένων Πολιτειών, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα πρέπει να επικεντρωθεί στα δικαιολογημένα παράπονα των πολιτών της», δήλωσε ο Ομπάμα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο να απελευθερώσει τους κρατούμενους- διαδηλωτές και να συμμετάσχει σε έναν πραγματικό διάλογο. «Όλες οι πλευρές έχουν υποχρέωση να συνεργαστούν», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, το Καράκας ανακοίνωσε ότι μια ακόμη γυναίκα έχασε τη ζωή της ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε έξι.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στο Καράκας η γυναίκα δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις, ωστόσο θεωρείται θύμα της βίας. Και αυτό διότι ενώ έπαθε έμφραγμα στο σπίτι της, το ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο μπλοκαρίστηκε από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές με μοιραία αποτελέσματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ