Στους 9 οι νεκροί στο Κίεβο

Στους 9 οι νεκροί στο Κίεβο

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο Κίεβο, εκ των οποίων οι επτά ήταν πολίτες και οι δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν δώσει τελεσίγραφο στην αντιπολίτευση να τερματίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι σήμερα το απόγευμα για να επιστρέψει η ηρεμία στην πρωτεύουσα, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέμβουν για να αποκαταστήσουν την τάξη. Ωστόσο, διαδηλωτές κατέλαβαν και πάλι απόψε το δημαρχείο του Κιέβου, το οποίο είχε εκκενωθεί την Κυριακή στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη χορήγηση αμνηστίας στους συλληφθέντες ακτιβιστές.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι περίπου 30 διαδηλωτές έχουν μπει στο κτίριο όπου έχει στηθεί ένας πρόχειρος σταθμός πρώτων βοηθειών. Οι μονάδες αυτοάμυνας των διαδηλωτών φυλούν την είσοδο του δημαρχείου το οποίο έχει μετατραπεί σε “γενικό επιτελείο της επανάστασής” τους.

 

Πηγή φωτό: twitter, χρήστης: @PzFeed

 

Διαβάστε επίσης:

Σφοδρές συγκρούσεις στο κέντρο του Κιέβου 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ