Η Χίλαρι μιλάει για τις απιστίες του Κλίντον

Η Χίλαρι μιλάει για τις απιστίες του Κλίντον

Από απατημένη πρώτη κυρία, υπουργός Εξωτερικών και τώρα εν δυνάμει υποψήφια για Πρόεδρος στις εκλογές του 2016, η Χίλαρι Κλίντον έχει διανύσει μία μακρά πορεία στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

Η «σιδηρά κυρία» των Δημοκρατικών συγκαταλέγεται στα πρόσωπα που οι Αμερικανοί λατρεύουν να… μισούν και να καταβροχθίζουν κάθε πληροφορία που μπορεί να ρίξει φως στο χαρακτήρα τους. Η δημοσιοποίηση των αρχείων που κρατούσε η σύμβουλος του τότε προεδρικού ζεύγους και στενή φίλη της Χίλαρι, Νταϊάν Μπλερ, σκιαγραφεί μια Χίλαρι αδίστακτη απέναντι στους εχθρούς της, παρεμβατική στο έργο του συζύγου της και προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ, αλλά ταυτόχρονα και πιστή φίλη και σύντροφος.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, τα αρχεία δόθηκαν από το σύζυγό της Μπλερ στη Βιβλιοθήκη Ειδικών Συλλογών του Πανεπιστημίου του Αρκάνσο, λίγο μετά το θάνατο της Νταϊάν το 2000, ωστόσο τώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα και αποκτούν άλλη επικαιρότητα, εξαιτίας της πιθανής υποψηφιότητας της Κλίντον για την αμερικανική προεδρία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ερωτικές περιπέτειες του «άτακτου» Μπιλ αποτελούν το πιο πικάντικο κομμάτι του αρχείου, που απαρτίζεται από επιστολές και σημειώσεις της Μπλερ, από το 1979 μέχρι το 2000. Η στάση της Χίλαρι στην «ανάρμοστη» σχέση του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι μάλλον συνάδει με τη δημόσια εικόνα που παρουσίαζε τότε.

Σε τηλεφώνημά της προς την Μπλερ, η Χίλαρι υπερασπίστηκε τον Μπιλ, λέγοντας ότι έκανε λάθος που «έπαιζε» με τη μαθητευόμενη του Λευκού Οίκου, αλλά ότι πιστεύει πως οδηγήθηκε εκεί εν μέρει από τους πολιτικούς του αντιπάλους, τη μοναξιά της προεδρίας και τα δικά της λάθη ως συζύγου.

«Πιστεύει ότι δεν στάθηκε αρκετά έξυπνη, αρκετά ευαίσθητη και αρκετά διαθέσιμη και τώρα εκείνος καλείται να πληρώσει τόσο βαρύ τίμημα», αναφέρει στις σημειώσεις της η Μπλερ.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ