Η προγιαγιά που έφυγε από τα Κύθηρα για να πάει στο Σότσι

Η προγιαγιά που έφυγε από τα Κύθηρα για να πάει στο Σότσι

«Ελληνικό» χρώμα είχε το δεύτερο μετάλλιο που κέρδισε η Αυστραλία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

Το κέρδισε στο ελεύθερο σκι και την κατηγορία “aerials” η 32άχρονη ομογενής, Λυδία Λάσιλα-Ιεροδιακόνου, η οποία είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Βανκούβερ το 2010.

Στην ίδια κατηγορία «χρυσή» Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η 34χρονη Άλα Τσούπερ από τη Λευκορωσία, που άφησε στη δεύτερη θέση την Κινέζα Μενγκτάο Σου.

«Είμαι υπερήφανη για το επίτευγμά μου» είπε η Λύδια μετά την επιτυχία της. Ιδιαίτερα που για ένα διάστημα είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά την επιτυχία της στο Βανκούβερ για «επιχειρηματικούς και ιδιωτικούς λόγους». Εξάλλου στο ίδιο διάστημα έγινε και μητέρα.

Είναι, δε, η δεύτερη Αυστραλή που κερδίζει χρυσό και χάλκινο μετάλλιο σε δυο διαφορετικούς Ολυμπιακούς.

Μια άλλη Ελληνοαυστραλή που άφησε άριστες εντυπώσεις στο Σότσι, αν και δεν κέρδισε μετάλλιο είναι η Στέφανι Μαγγίρος από το Σίδνεϊ που έκανε το ντεμπούτο της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Στέφανι είναι η μοναδική Αυστραλή που έφτασε ως τα ημιτελικά της κατηγορίας “snowboard halfpipe” αλλά σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο είναι «γεννημένη πρωταθλήτρια και το όνομά της θα ακούγεται συχνά στο μέλλον». Εξάλλου το πρώτο της βάπτισμα σε Ολυμπιακούς το έλαβε μόλις εννέα ετών όταν πήρε μέρος στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ.

Η Στέφανι Μαγγίρος θεωρείται η δημοφιλέστερη μεταξύ των Αυστραλών αθλητών στην Ρωσία.

Κοντά της ήταν οι γονείς, τα αδέλφια της, ο παππούς και η γιαγιά αλλά πήγε να την θαυμάσει και η προγιαγιά της η οποία ζει ακόμα στα Κύθηρα.

Ήταν η πρώτη φορά που η προγιαγιά έβλεπε την δισέγγονή της να αγωνίζεται.

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» είπε η Στέφανι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ