“Στόχος μία μόνιμη λύση στο Κυπριακό”

“Στόχος μία μόνιμη λύση στο Κυπριακό”

 

«Στόχος είναι μία μόνιμη λύση στο Κυπριακό», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ενώ αναφερόμενος στο κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο συμφώνησε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σημείωσε ότι «πρέπει να χρησιμοποιηθεί θετικά ως εργαλείο» για την λύση.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο Έρογλου υποστήριξε ότι «στον νέο συνεταιρισμό θα υπάρχουν δύο συνιστώσες πολιτείες, με ίσο καθεστώς. Στο θέμα των αρμοδιοτήτων των συνιστωσών πολιτειών έχει γίνει αποδεκτό ότι το ομόσπονδο κράτος δεν θα μπορεί να επεμβαίνει».

Ανέφερε ότι ο ίδιος θα συνεχίζει να τηρεί εποικοδομητική στάση και το ίδιο αναμένει από την άλλη πλευρά. «Μπροστά μας υπάρχει μια ευκαιρία», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο Έρογλου υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι το δικαίωμα της περιουσίας, η ελεύθερη εγκατάσταση και τα πολιτικά δικαιώματα και τα άλλα δικαιώματα θα διευθετηθούν με τρόπο που να μη ζημιώνουν τον χαρακτήρα της διζωνικότητας και δικοινοτικότητας του νέου συνεταιρισμού.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ακόμη ότι όποια κι αν είναι η θέση της Ελληνοκυπριακής πλευράς, σε περίπτωση δημοψηφίσματος θα έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι «πολίτες» της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου».

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ