Περί δημοσιονομικής πειθαρχίας

 Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν κάλεσε χθες τον επόμενο Πρόεδρο της Γαλλίας να σεβαστεί το ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας, το οποίο ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάντ έχει δηλώσει στην διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι θα επαναδιαπραγματευτεί.

«Όποιος κι αν αναδειχθεί επικεφαλής του Γαλλικού Κράτους [στις προεδρικές εκλογές], ελπίζω ότι θα σεβαστεί τους κανόνες της κοινής λογικής για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Φρίντεν, ερωτηθείς για τη θέση του Ολάντ έναντι του συμφώνου της ΕΕ.

«Η Γαλλία είναι ένας μεγάλος οικονομικός παράγοντας στην Ευρώπη και η δημοσιονομική πειθαρχία πρέπει να υπάρξει και στη Γαλλία», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

Οι κυβερνήσεις των 25 από τις 27 χώρες της ΕΕ–με την εξαίρεση της Βρετανίας και της Τσεχίας–ενέκριναν το δημοσιονομικό σύμφωνο, το οποίο προβλέπει την θέσπιση του «χρυσού κανόνα» για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς στα Συντάγματα των κρατών-μελών και αυστηρότερων κανόνων για την επιβολή της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ