Λιβύη: Επίθεση με ρουκέτες σε τηλεοπτικό δίκτυο

Λιβύη: Επίθεση με ρουκέτες σε τηλεοπτικό δίκτυο

Ένοπλοι εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Ασίμα της Λιβύης, τα ξημερώματα της Τετάρτης, αφού εισέβαλαν στο κτίριο, ανάγκασαν τους εργαζόμενους να βγουν έξω και προκάλεσαν ζημιές στον εξοπλισμό του, δήλωσαν δημοσιογράφοι του δικτύου.

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε μετά τα μεσάνυκτα εναντίον του δικτύου Αλ Ασίμα, που συνδέεται με τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, πρώην μεταβατικό πρωθυπουργό της εποχής του εμφυλίου που αργότερα ίδρυσε το κόμμα της Συμμαχίας των Εθνικών Δυνάμεων, με στόχο να αντιπαρατεθεί στο ισλαμικό κόμμα στο προσωρινό κοινοβούλιο της χώρας.

«Ανάγκασαν τους υπαλλήλους της νυχτερινής βάρδιας να φύγουν και έπειτα έκαψαν το κτίριο, εκτόξευσαν αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες εναντίον του κτιρίου και τράπηκαν σε φυγή», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της δημοσιογραφικής ομάδας του σταθμού, ζητώντας να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του για λόγους ασφαλείας.

Το Αλ Ασίμα μετέδιδε τοποθετήσεις που επέκριναν την παράταση των εργασιών του Γενικού Εθνικού Κογκρέσου, του προσωρινού κοινοβουλίου της Λιβύης, του οποίου η κανονική θητεία έληξε την 7η Φεβρουαρίου.

Τα μέλη του προσωρινού κοινοβουλίου ενέκριναν διά ψηφοφορίας την παράταση της λειτουργίας του έως αργότερα φέτος, για να υπάρξει ορισμένη πολιτική σταθερότητα. Όμως το σώμα αυτό επικρίνεται έντονα από πολλούς Λιβύους που θεωρούν ότι ελάχιστη πρόοδος έχει επιτευχθεί στην μετάβαση της χώρας αυτής της Βορείου Αφρικής στην δημοκρατία.

«Το Κογκρέσο σας δε μας αντιπροσωπεύει, οι σφαίρες σας δεν θα μας εκφοβίσουν ποτέ» έγραφε ένα κρόουλ του αλ Ασίμα, το οποίο μετέδωσε εικόνες από την επίθεση.

Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για την ενέργεια αυτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ