Νόμος υπέρ των Αρμένιων

Ο Νικολά Σαρκοζί επιβεβαίωσε σήμερα την αποφασιστικότητά του για την υιοθέτηση του νόμου στη Γαλλία, με τον οποίο τιμωρεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915.

«Παρά την απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου, δεν παραιτούμαι. Η αρμενική κοινότητα, όπως και άλλες έχει το δικαίωμα να προστατεύεται από το νόμο για την άρνηση της Γενοκτονίας», δήλωσε ο Σαρκοζί κατά την απονομή ενώπιον των εκπροσώπων της κοινότητας των Αρμενίων στη Γαλλία, των διακριτικών Αξιωματικού της Λεγεώνας της Τιμής στον Αρσέν Τσακαριάν 95 ετών.

«Γι’ αυτό και ζήτησα από την κυβέρνηση να καταρτίσει ένα νέο κείμενο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω για την επιθυμία μου να το κάνουμε να πετύχει, ανανεώνω αυτή την επίσημη υπόσχεση ενωπιόν σας», επανέλαβε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Για όλους εσάς που οι οικογένειές σας είχαν αποδεκατιστεί από μια απόλυτα προγραμματισμένη εξόντωση, όλους εσάς που αισθάνεστε σήμερα ως απειλή την πεισματική άρνηση που καθιερώθηκε ως κρατική πολιτική, θέλω να πω ότι η Γαλλία είναι στο πλευρό σας για να αρνηθεί, να πολεμήσει και να καταστείλει το απαράδεκτο», είπε επίσης ο Νικολά Σαρκοζί.     

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ