Νέο κύμα χιονιά στις ΗΠΑ

Νέο κύμα χιονιά στις ΗΠΑ

Αρκετές νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ προετοιμάζονται για ένα νέο κύμα βαρυχειμωνιάς και καταιγίδων, σχεδόν δύο μόνο εβδομάδες αφότου η σφοδρή πτώση χιονιού παρέλυσε την Ατλάντα και άλλες πόλεις.

Μια μεγάλη καταιγίδα θα επηρεάσει περιοχές της Λουιζιάνα, του Μισισιπή, της Αλαμπάμα, της Τζόρτια, της Βόρειας και Νότιας Καρολίνα στα μέσα αυτής της εβδομάδας, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ προειδοποίησε ότι ο πάγος στους δρόμους αναμένεται να φτάσει τα 2 εκατοστά πάχους. Επίσης είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η πρωτεύουσα της Τζόρτζια, Ατλάντα, που είχε πληγεί σφοδρά από την κακοκαιρία πριν από δύο εβδομάδες, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Νέιθαν Ντιλ, επέκτεινε την κατάσταση ανάγκης σε ακόμα 45 νομούς της βόρειας και κεντρικής Τζόρτζια. Ο Ντιλ προέτρεψε τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από «νωρίς το βράδυ της Δευτέρας».

«Οι επόμενες 3 ημέρες θα είναι δύσκολες για την πολιτεία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Ατλάντα, ένα από τα πιο πολυσύχναστα των ΗΠΑ, αναμένεται να παρουσιάσουν καθυστερήσεις ή και να ακυρωθούν, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι η βροχή θα μετατραπεί σε χιόνι από το πρωί της Τρίτης, ενώ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το πρωί της Πέμπτης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ