Κάηκαν σπίτια στην Αυστραλία

Κάηκαν σπίτια στην Αυστραλία

Πυροσβέστες στην νοτιοανατολική Αυστραλία συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο 25 πύρινες εστίες, οι οποίες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 20 σπίτια.

Οι ηπιότερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην περιοχή έχουν αποτελέσει μεγάλο σύμμαχο στην επιχείρηση των πυροσβεστικών αρχών για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Κίλμορ, 75 χιλιόμετρα βόρεια της Μελβούρνης έχει περίμετρο 40 χιλιόμετρα. Ο Πίτερ Νταρβέλ, ο οποίος κατοικεί κοντά στο Κίλμορ, δήλωσε στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι πραγματικά φοβήθηκε για τη ζωή του. «Ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω, αλλά ευτυχώς στη δική μας περίπτωση η φωτιά εξαπλώθηκε γύρω από το σπίτι μας αλλά δεν έφτασε σε αυτό. Για περίπου 5 ή 10 λεπτά ήμουν σίγουρος ότι αυτό θα ήταν το τέλος μας», είπε.

Η υπουργός Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, Κιμ Γουέλς, δήλωσε ότι πυροσβέστες είχαν καταφθάσει από τη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία και τη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ