«Φονική» η χιονοθύελλα στην Ιαπωνία

«Φονική» η χιονοθύελλα στην Ιαπωνία

Τραγικός είναι ο απολογισμός που αφήνει πίσω της η σφοδρή χιονοθύελλα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.000 σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NHK.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενα στρώμα χιονιού πάχους 27 εκατοστών κάλυψε το Σάββατο την πρωτεύουσα, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί εδώ και 45 χρόνια, όπως ανέφερε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι μεγάλοι οδικοί άξονες καθώς και πολλά πεζοδρόμια είχαν καθαριστεί από τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους κατοίκους και τους μαγαζάτορες της πόλης. Οι αρχές καθάρισαν επίσης από το χιόνι τους χώρους γύρω από τα εκλογικά κέντρα ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των ψηφοφόρων αφού σήμερα τα 10 εκατομμύρια των κατοίκων του Τόκιο καλούνται να εκλέξουν τον νέο κυβερνήτη της πρωτεύουσας.

Το βαρομετρικό χαμηλό που έπληξε αρχικά τις νοτιοδυτικές περιοχές του νησιού Χόνσου και στη συνέχεια το Τόκιο, μετακινήθηκε προς τα βορειοανατολικά. Στην παραλιακή πόλη Σεντάι το χιόνι έφτασε τα 35 εκατοστά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 78 χρόνια.

Σύμφωνα με το NHK μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 7 άνθρωποι εξαιτίας της κακοκαιρίας ενώ έχουν αναφερθεί και τουλάχιστον 1.051 τραυματισμοί από πτώσεις ή συγκρούσεις οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Περισσότερα από 20.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα αεροδρόμια αφού συνολικά χθες και σήμερα έχουν ακυρωθεί 1.040 πτήσεις. Στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα, που απέχει από το Τόκιο 60 χιλιόμετρα, παραμένουν αποκλεισμένοι 5.000 επιβάτες γιατί οι δρόμοι που το συνδέουν με την πρωτεύουσα είναι σε κακή κατάσταση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ