Μακελειό σε κινηματογράφο στο Πακιστάν

Μακελειό σε κινηματογράφο στο Πακιστάν

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τριάντα ένας τραυματίστηκαν σήμερα όταν άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδες σε έναν κινηματογράφο στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως ανέφεραν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Δύο χειροβομβίδες ερρίφθησαν στον κινηματογράφο ‘Picture House’ στην Πεσάβαρ ενώ περίπου 90 άνθρωποι παρακολουθούσαν μια νυχτερινή προβολή του φιλμ ‘Ζίντι Παχτούν’ (Πεισματάρης Παστούν), σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας.

«Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 άλλοι τραυματίστηκαν. Οι δράστες διέφυγαν», διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φάισαλ Μοχτάρ, ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας του Πακιστάν.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν μέσα στον πανικό που ακολούθησε τις δύο εκρήξεις, πρόσθεσε ο Μοχτάρ.

Ένας εκπρόσωπος νοσοκομείου της Πεσάβαρ είπε από την δική του πλευρά ότι εισήχθησαν για νοσηλεία 31 άνθρωποι και ότι 3 σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση ως τώρα, ωστόσο η αστυνομία υπενθύμισε ότι οι κινηματογράφοι δέχονται απειλές και ότι είχε ενημερώσει σχετικά τον ιδιοκτήτη της αίθουσας.

Οι ισλαμιστές αντάρτες θεωρούν τον κινηματογράφο αμάρτημα. Όταν οι Ταλιμπάν έλεγχαν την Κοιλάδα Σαβάτ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, από το 2007 ως το 2009, είχαν κλείσει όλες τις αίθουσες προβολής κινηματογραφικών έργων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ