Η 76χρονη που ρήμαζε τα καταστήματα

Η 76χρονη που ρήμαζε τα καταστήματα

Μια 76χρονη γυναίκα από τη Βρετανία, μητέρα επτά παιδιών και προγιαγιά ενός, βαριόταν τόσο πολύ τη ρουτίνα της καθημερινότητας, που αποφάσισε να το ρίξει στην παρανομία.

Αν και αντιμετώπιζε (και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει) σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς ακολουθεί θεραπεία για καρκίνο στο στήθος και οστεοαρθρίτιδα, η Τζουν Χάμφρεϊς δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι πρέπει να καθίσει στο σπίτι της, να ξεκουράζεται και να ζει τη ζωή μιας μέσης γυναίκας της ηλικίας της. Επιθυμούσε δράση. Και θεώρησε ως καλή ιδέα να ζήσει… με τον κίνδυνο.

Η Χάμφρεϊς χρησιμοποιούσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς δεν πληρώνει εισιτήριο λόγω ηλικίας και γύριζε ολημερίς την πόλη Κρου στην Αγγλία. Έμπαινε σε διάφορα μαγαζιά και έφευγε έχοντας κλέψει πάσης φύσεως πράγματα, άλλοτε μικρής, άλλοτε μεγάλης αξίας. Αυτή η… περιπέτεια κράτησε τέσσερα ολόκληρα χρόνια, μέχρι που η ηλικιωμένη γυναίκα συνελήφθη.

«Ειλικρινά, έχει φάκελο που παραπέμπει σε ηρωινομανή έφηβο ο οποίος κλέβει συστηματικά για να εξασφαλίσει τη δόση του», δήλωσαν οι αστυνομικοί που τη συνέλαβαν.

Η τιμωρία της ήταν φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, κάτι που σημαίνει ότι εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερη. Με τη διαφορά ότι πλέον γνωρίζει πως η επόμενη παράνομη δραστηριότητα θα τη στείλει στη φυλακή…

Πηγή: mirror.co.uk

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ