Προβάδισμα για Ολάντ

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία Φρανσουά Ολάντ έχει διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του αντιπάλου του, του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, επτά εβδομάδες πριν τις εκλογές, όμως οι περισσότεροι ψηφοφόροι θεωρούν ότι μέχρι τώρα η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων έχει υπάρξει απογοητευτική, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία CSA δείχνει ότι ο Ολάντ κερδίζει το 30% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο Σαρκοζί έχει κερδίσει μία μονάδα και φτάνει στο 28%.

Στον δεύτερο γύρο των εκλογών, που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, ο Ολάντ διατηρεί το προβάδισμά του με 54%, έναντι 46% του Σαρκοζί. Τα ποσοστά αυτά δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Η Μαρίν Λε Πεν, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Λαϊκό Μέτωπο, έχασε δύο ποσοστιαίες μονάδες και έπεσε στο 15% στον πρώτο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου, ενώ ο ηγέτης του Αριστερού Κόμματος Ζαν-Λικ Μαλενσόν κέρδισε μία μονάδα και ανέβηκε στο 10%.

Με τις εκλογές να πλησιάζουν η δημοσκόπηση βρήκε ότι μία μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων είναι απογοητευμένοι από την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων, στη διάρκεια της οποίας οι ανταλλαγές προσβολών μεταξύ των υποψηφίων συχνά υπερίσχυαν των συζητήσεων για πολιτικά ζητήματα.

Η δημοσκόπηση της CSA έδειξε ότι το 71% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η προεκλογική εκστρατεία “δεν επιτρέπει στους ψηφοφόρους να πάρουν αποφάσεις”.Εξάλλου, οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι στις εκλογές αναμένουν να κερδίσει ο Ολάντ, αύξηση 11 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το 30% που πιστεύει ότι θα κερδίσει ο Σαρκοζί, μείωση δύο μονάδων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ