Σομαλία: Νεκροί 5 μέλη της Αλ Σαμπάαμπ

Σομαλία: Νεκροί 5 μέλη της Αλ Σαμπάαμπ

Τουλάχιστον 5 μέλη της οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου στελέχους, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη νότια Σομαλία, το απόγευμα της Κυριακής.

«Είναι αλήθεια πως πραγματοποιήθηκε επιδρομή, πιθανώς αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, κατά μελών της οργάνωσής μας», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ανώτερος αξιωματούχος της Αλ Σαμπάαμπ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η επίθεση έλαβε χώρα έξω από το λιμάνι της πόλης Μπάραγουε, περίπου 177 χιλιόμετρα από τη Μογκαντίσου, πρωτεύουσα της χώρας. Η Μπάραγουε αποτελεί σημαντική βάση για την Αλ Σαμπάαμπ, η οποία έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα.

Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν ήταν και ο Αχμέντ Σαχάλ Αμεί, ανώτερο στέλεχος της Αλ Σαμπάαμπ. Κάτοικοι του χωριού Γουαλαμούι, μεταξύ της Σαμπλααλέ και της Μπαραγουέ, είπαν ότι είδαν οχήματα να φλέγονται μετά την αεροπορική επιδρομή.

«Εξοργισμένοι ένοπλοι μαχητές της Αλ Σαμπάαμπ κατέφθασαν στην περιοχή για να συλλέξουν τα πτώματα των μελών της οργάνωσης που έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ένας κάτοικος, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Σομαλίας δεν έχει κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την επίθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ