Στο Βατικανό ο Ομπάμα

Στο Βατικανό ο Ομπάμα

 

Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος

 

Τον Πάπα Φραγκίσκο θα συναντήσει για πρώτη φορά ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις 27 Μαρτίου, όταν και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Βατικανό. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η Ιταλία θα είναι μία από τις «στάσεις» του Μπαράκ Ομπάμα εκείνο τον μήνα, καθώς αναμένεται να επισκεφτεί και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανυπομονεί να συζητήσει με τον Πάπα Φραγκίσκο για την κοινή δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Υπενθυμίζεται ότι ο Ομπάμα έχει αναφερθεί στην στάση του Πάπα σχετικά με τις ανισότητες, σε μία δήλωσή του τον περασμένο Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με το CNN, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι ανέφερε σε δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι σύντομα ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο. Ωστόσο, ο Κέρι δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα επισκεφτεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ το Βατικανό.

Το 2009, ο Μπαράκ Ομπάμα συνάντησε στο Βατικανό τον προκάτοχο του Πάπα Φραγκίσκου, Βενέδικτο 16ο. Αυτή είναι και η μοναδική φορά που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με Πάπα.

 

Το πρόγραμμα του Ομπάμα στην Ευρώπη

Ο πρώτος προορισμός του Ομπάμα θα είναι στις 24 Μαρτίου στην Ολλανδία, όπου και θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια, στην Χάγη. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου στις 26 Μαρτίου θα συναντήσει τους προέδρους της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία, θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ