Στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν

Στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν

Τις Βρυξέλλες ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιανουάριο, καθώς και ότι στις 27 και 28 του ίδιου μήνα θα υποδεχθεί στην Τουρκία το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

“Ο Γάλλος Πρόεδρος θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 27 και 28 Ιανουαρίου”, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στην Άγκυρα με την ευκαιρία της υπογραφής με την ΕΕ μιας συμφωνίας για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών.

“Ο ίδιος θα πραγματοποιήσω μια επίσημη επίσκεψη στις Βρυξέλλες”, πρόσθεσε, “αυτές οι επισκέψεις θα αποτελέσουν μια ευκαιρία για να δοθεί μια νέα ώθηση, ένας νέος ενθουσιασμός, στις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης διευκρίνισε πως στις 21 Ιανουαρίου θα έχει συνομιλίες στις Βρυξέλλες με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η ΕΕ αποφάσισε τον Οκτώβριο να επαναλάβει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία, οι οποίες είχαν παραλύσει εδώ και τρία χρόνια, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων αυτών με την Άγκυρα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ