ΗΠΑ: Χείρα βοηθείας στη Ρωσία

ΗΠΑ: Χείρα βοηθείας στη Ρωσία

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναπτύξουν αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των δύο πλοίων που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, για να ενισχύσουν τη Ρωσία στη διασφάλιση της διεξαγωγής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο τη Δευτέρα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προσφέρουν την πλήρη υποστήριξή τους προς τη ρωσική κυβέρνηση, για την προετοιμασία της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ναύαρχος Τζον Κίρμπι.

«Τα εναέρια και ναυτικά μέσα, μεταξύ των οποίων δύο πλοία του ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα θα είναι διαθέσιμα εφόσον ζητηθεί για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη στήριξης και σε συνεννόηση με τη ρωσική κυβέρνηση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Η προσφορά υπηρεσιών της Ουάσιγκτον είχε ήδη γίνει και στις 4 Ιανουαρίου από τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, Τσακ Χάγκελ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σόιγκου. Η Μόσχα σε εκείνο το πρωτογενές στάδιο δεν είχε αντιδράσει.

Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει εκφράσει την ανησυχία του ότι η Ρωσία δεν έχει αρκετές πληροφορίες μέσω των μυστικών υπηρεσιών της για πιθανές απειλές προς αθλητές που θα μετάσχουν στους Αγώνες. Η Ουάσιγκτον ταυτόχρονα “έβγαλε” και ταξιδιωτική προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες, που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Σότσι για να παρακολουθήσουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε τηλεοπτικό βίντεο που μεταδόθηκε τη Δευτέρα, οι ισλαμιστές του ρωσικού Καυκάσου απείλησαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου, αναβιώνοντας τους φόβους μετά τις φονικές επιθέσεις του Δεκεμβρίου στο Βολγκογκράντ, στη νότια Ρωσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ