ΕΕ: Περιμένουμε συγκεκριμένες πράξεις από τον Ομπάμα

ΕΕ: Περιμένουμε συγκεκριμένες πράξεις από τον Ομπάμα 

Η δέσμευση που ανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να μεταρρυθμίσει τις υπηρεσίες πληροφοριών και το σύστημα συλλογής των τηλεφωνικών δεδομένων είναι «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένει συγκεκριμένες πράξεις, σχολίασε απόψε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε τον Νοέμβριο να γίνουν ενέργειες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Οι δηλώσεις του προέδρου Ομπάμα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”, είπε η Ρέντινγκ, η οποία είναι αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης.

“Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι μη Αμερικανοί πολίτες θα επωφεληθούν από τα μέτρα προστασίας κατά της κατασκοπείας, όμως περιμένω να δω αυτές τις δεσμεύσεις να συγκεκριμενοποιηθούν με νόμους”, πρόσθεσε τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες θέλουν “την προστασία των δεδομένων”.

Ο πρόεδρος Ομπάμα παραδέχτηκε νωρίτερα στην ομιλία του ότι απαιτείται να μπει ένα όριο στο πρόγραμμα συλλογής τηλεφωνικής δεδομένων που εφαρμόζει η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA). “Πιστεύω ότι είναι αναγκαία μια νέα προσέγγιση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δίνω την εντολή μιας μετάβασης που θα βάλει τέλος στη συλλογή δεδομένων με βάση το άρθρο 215” του Πατριωτικού Νόμου, εξήγησε.

 

Διαβάστε επίσης:

WikiLeaks: Ο Ομπάμα λέει ψέματα

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ