Παρακλάδι της Aλ Kάιντα “χτύπησε” στον Λίβανο

Παρακλάδι της Aλ Kάιντα “χτύπησε” στον Λίβανο

Μια οργάνωση προσκείμενη στην Aλ Κάιντα, ανέλαβε την Πέμπτη την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι, σε περιοχή στα βορειοανατολικά του Λιβάνου.

Ο βομβιστής πυροδότησε μια βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε κυβερνητικό κτίρίο στην περιοχή Χερμέλ, αναφέρει το εθνικό πρακτορείο Ειδήσεων. Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον 43 άνθρωποι, σύμφωνα με τον λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό.

Από τη Νέα Υόρκη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε έντονα την βομβιστική επίθεση, ενώ τη χαρακτήρισε ως τρομοκρατική ενέργεια. Σε ανακοίνωση του ΟΗΕ αναφέρεται πως 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας αυτής της «αποτρόπαιης πράξης».

Η βομβιστική επίθεση έλαβε χώρα την ημέρα της έναρξης της δίκης, στο Δικαστήριο της Χάγης, 4 Λιβανέζων οι οποίοι κατηγορούνται για συνομωσία στη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ αλ-Χαρίρι, το 2005, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. Οι κατηγορούμενοι πιστεύεται ότι είναι μέλη της Χεζμπολάχ. Η οργάνωση έχει αρνηθεί τη συμμετοχή της στη δολοφονία του Χαρίρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ