ΦΩΤΟ-Tο άλογο που κάνει roller-skate

ΦΩΤΟ-Tο άλογο που κάνει roller-skate

Πρόκειται για μια πολύ παλιά ιστορία που ακόμα και σήμερα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν συναντάς άλλωστε συχνά άλογα που να φορούν roller skate. Οι φωτογραφίες που βλέπετε τραβήχτηκαν στις 19 Μαΐου του 1952 και συνόδευαν ένα ρεπορτάζ στο περιοδικό LIFE με τον τίτλο “Merrily He Rolls Along”.

Ο Jimmy δεν ήταν ένα συνηθισμένο άλογο. Δεν τον ξεχώριζαν μόνο τα γυαλιστερά μπλε μάτια του, ούτε ο μαύρος «θώρακας», που φαινόταν στο στήθος του σαν προστατευτικό γιλέκο.

Αυτό το ξεχωριστό άλογο, μπορούσε να χαιρετήσει με τα μπροστινά του πόδια, να κάτσει ή να σηκωθεί όταν του ζητηθεί και να περπατήσει με τα γόνατα. Αν και ήταν μόλις δύο ετών, ο ιδιοκτήτης του Albert McAlexander τον είχε εκπαιδεύσει εξαιρετικά. Ο Jimmy είχε όμως κι εκείνος τα χόμπι του. Του άρεσε να φοράει τα ειδικά για εκείνον roller skates και κυριολεκτικά να κυλάει στο δρόμο.

Έντεκα χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 1963, όταν ο συντάκτης του LIFE τηλεφώνησε για να μάθει τι κάνει ο Jimmy, ο Albert τον διαβεβαίωσε ότι είναι εξαιρετικά και συνεχίζει να ρολάρει τόσο καλά όσο και να χειρίζεται ένα κολτ.

Δείτε τη φωτογραφία του Jimmy

 

Πηγή: LIFE.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ