Δώδεκα δολοφονίες σε μια νύχτα στο Σάο Πάολο

Δώδεκα δολοφονίες σε μια νύχτα στο Σάο Πάολο

Δώδεκα άνθρωποι δολοφονήθηκαν από ενόπλους που άνοιξαν πυρ εναντίον τους, τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, σε ένα προάστιο πόλης της πολιτείας του Σάο Πάολο, ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει μια εξήγηση για το πώς συνδέονται οι δολοφονίες αυτές μεταξύ τους.

Όλες οι δολοφονίες διαπράχθηκαν κοντά στην Καμπίνας, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα στα βόρεια του Σάο Πάολο. Εκπρόσωπος μιας ειδικής δύναμης της αστυνομίας εξήγησε ότι πολλοί από αυτούς τους φόνους έγιναν από ενόπλους που επέβαιναν σε οχήματα.

«Δεν μπορέσαμε να εξακριβώσουμε εάν οι φόνοι συνδέονται μεταξύ τους, γνωρίζουμε μόνον μέχρι αυτή τη στιγμή ότι διαπράχθηκαν στην ίδια περιοχή», στα περίχωρα της Καμπίνας, δήλωσε αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1, επικαλούμενος αστυνομικές και τοπικές πηγές, έκανε λόγο για συνολικά 13 νεκρούς.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα O Estado de São Paolo (Η Πολιτεία του Σάο Πάολο) επιβεβαίωσε ότι οι δολοφονίες πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά το θάνατο ενός αστυνομικού, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας σε βενζινάδικο της περιοχής.

Η Πολιτεία του Σάο Πάολο υπήρξε στα τέλη του 2012 θέατρο ενός κύματος βίας που οι ειδικοί απέδωσαν στον ακήρυκτο πόλεμο ανάμεσα σε μια συμμορία γνωστή ως Πρώτη Διοίκηση της Πρωτεύουσας (Primeiro Comando da Capital, PCC) και της αστυνομίας, όταν σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι, περιλαμβανομένων πολλών αστυνομικών.

Η μεγαλούπολη θα φιλοξενήσει εντός του 2014, μαζί με άλλες 11 πόλεις, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Τον Ιούλιο, έκθεση του Κέντρου Μελετών για τη Λατινική Αμερική ανέφερε ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βραζιλία το διάστημα μεταξύ 1980 και 2011, αναδεικνύοντας την χώρα αυτή έβδομη βιαιότερη στον κόσμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ