Επίθεση καμικάζι σε λεωφορείο με αστυνομικούς

Επίθεση καμικάζι σε λεωφορείο με αστυνομικούς

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί πλάι σε ένα λεωφορείο στο ανατολικό τμήμα της Καμπούλ. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

«Ο βομβιστής επέβαινε σε ένα ποδήλατο και ανατινάχθηκε πλάι στο λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς στα σπίτια τους», δήλωσε ο Χασμάτ Στανικζάι, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ.

Ένας εκπαιδευτής κι ένας εκπαιδευόμενος αστυνομικός σκοτώθηκαν, διευκρίνισε ο ίδιος. Ανάμεσα στους περίπου 20 τραυματίες είναι τρία παιδιά, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Σάγιεντ Γκιουλ Αγά Χασίμι, επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας, οι τραυματίες είναι «έξι αστυνομικοί και δεκατέσσερις πολίτες».

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπινουλάχ Μουτζαχίντ, δήλωσε ότι στο λεωφορείο επέβαιναν πάνω από 30 αστυνομικοί και ότι όλοι τους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Οι Ταλιμπάν τείνουν να ανακοινώνουν υπερβολικούς αριθμούς θυμάτων από τις επιθέσεις στις οποίες προβαίνουν.

Τον Δεκέμβριο, τρεις στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί και οκτώ πολίτες είχαν τραυματιστεί σε μια βομβιστική επίθεση εναντίον μιας οχηματοπομπής του NATO στην ίδια περιοχή.

Στο μεταξύ στη βόρεια επαρχία Κουντούζ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν όταν το σπίτι τους επλήγη από έναν όλμο.

Δύο ομάδες των μουτζαχεντίν συγκρούονταν στην περιοχή Χαν Αμπάντ και η μία εξ αυτών προσπάθησε να πλήξει την άλλη με τον όλμο, που όμως έπληξε ένα σπίτι σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας τρία μέλη της οικογένειας που έμενε σε αυτό, δήλωσε ο Σάγεντ Σαρουάρ Χουσέινι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Κουντούζ.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ