“Κλέβει” την πρωτιά από την Μέρκελ ο Σόιμπλε

“Κλέβει” την πρωτιά από την Μέρκελ ο Σόιμπλε

Ο Γερμανός υπ.Οικονομικών αναδείχθηκε ο δημοφιλέστερος πολιτικός της κυβέρνησης, εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση την καγκελάριο. Η αποκαθήλωση της Μέρκελ σχετίζεται με την κακή εικόνα που παρουσιάζουν τα στελέχη του CDU.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Άνγκελα Μέρκελ: πρώτα υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στη λεκάνη της κάνοντας σκι στο Σεντ Μόριτζ και τώρα έρχεται το δεύτερο « χτύπημα» για τη… μητερούλα. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ARD, η καγκελάριος εκτοπίστηκε από την πρώτη θέση στη λίστα με τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της κυβέρνησης και δη από το …alter ego της, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ παρέμενε διαρκώς η δημοφιλέστερη πολιτικός στη χώρα ήταν άλλωστε το δυνατό χαρτί του CDU, που χάρισε στους Χριστιανοδημοκράτες τη νίκη στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Στη δημοσκόπηση για λογαριασμό του γερμανικού κρατικού καναλιού ο υπουργός Οικονομικών θεωρείται ο καταλληλότερος για το πόστο αυτό σε ποσοστό 76%, ενώ η καγκελάριος ακολουθεί με 75%. Στο κατόπι βρίσκεται ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ με μικρή απόσταση, δηλαδή 73% ενώ ο αρχηγός του SPD βρίσκεται αρκετά πίσω με 57%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ