Πόσο θα ζήσουν τα παιδιά του 2013;

Πόσο θα ζήσουν τα παιδιά του 2013;

Μια πρωτότυπη έρευνα προβλέπει το προσδόκιμο ζωής των παιδιών που γεννήθηκαν το 2013. Το Μονακό αναδεικνύεται σε γη της Επαγγελίας αφού τα παιδιά του 2013 θα ‘πατήσουν’ τα 90 χρόνια ενώ στον αντίποδα, στο Τσαντ της Αφρικής τα σημερινά βρέφη δεν αναμένεται να φθάσουν ούτε τα 50 αφού η πρόβλεψη υπολογίζει ότι θα ζήσουν μέχρι τα 49!

Στην Ελλάδα το προσδόκιμο ζωής υπολογίζεται στα 80 έτη και είναι λίγο υψηλότερο από αυτό του μέσου όρου των ευρωπαϊκών κρατών. Συγκεκριμένα στην Ευρώπη το προσδόκιμο ζωής για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2013 είναι 78 έτη, για αυτά που γεννήθηκαν στην Αμερική τα 75 έτη, στην Αυστραλία τα 72 και στην Αφρική μόλις τα 60. Παγκοσμίως, για τα παιδιά που γεννήθηκαν τ ο2013 ο μέσος όρος του προσδόκιμου ζωής προσδιορίζεται στα 71 έτη, τη στιγμή που το 1980 προσδιοριζόταν μόλις στα 56.

Σε γενικές γραμμές το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής έχουν η Ευρώπη, η  Ασία και η Αμερική. Η έρευνα βασίστηκε στις συνθήκες  διαβίωσης, την υγεία, την εκπαίδευση, τις κοινωνικές συνθήκες αλλά και τους τρομοκρατικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει κάθε χώρα.

Μπορείτε να δείτε το γράφημα με το προσδόκιμο ζωής ανά χώρα  εδώ.

 

Πηγή: The Telegraph

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ