Πάνω από 400 παιδιά θύματα παιδόφιλου

Πάνω από 400 παιδιά θύματα παιδόφιλου 

 

Ένας 40χρονος Ολλανδός κατηγορείται ότι ώθησε μέσω διαδικτύου σχεδόν 400 ανηλίκους να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε κάμερα. Όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Άμστερνταμ  «ο άνδρας παρουσιαζόταν ως ένα μικρό κορίτσι και ζητούσε από τους ανήλικους να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε κάμερα». Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν στον υπολογιστή του οι φωτογραφίες 400 παιδιών κι εφήβων.

Ο άνδρας δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματά του αλλά τα εξαπατούσε προκειμένου να βιντεοσκοπήσει τις προσωπικές τους στιγμές. Χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα, ο Μίχελ Σ. έμπαινε σε πολλά φόρουμ και αναζητούσε τα θύματά του. Αφού αποθήκευε τις φωτογραφίες που του έστελναν, τα απειλούσε ότι θα τις ανεβάσει στο διαδίκτυο.

Πέντε παιδιά έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον του και  56 παιδιά ηλικίας 12 με 14 ετών έχουν ταυτοποιηθεί επισήμως. Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για κορίτσια και αγόρια.

«Τα θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί ζουν σε διάφορες περιοχές της χώρας», επεσήμανε ο Μπέρστρα, σύμφωνα με τον οποίον οι ολλανδικές αρχές έχουν στείλει αιτήματα στις αρχές του Βελγίου, της Ισπανίας και των ΗΠΑ «κυρίως για να λάβουν πληροφορίες από τους διαδικτυακούς πάροχους».

Ο Μίχελ Σ. κρατείται εδώ και περίπου έξι μήνες, όμως η εισαγγελία δεν είχε δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής το θέμα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ