Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την ελληνική προεδρία

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την ελληνική προεδρία

Τη σημερινή, επίσημη ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα προβάλλουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Μέγαρο Μουσικής, στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη συμμετοχή των Ευρωπαίων αξιωματούχων, στα μέτρα ασφαλείας, ενώ σημειώνεται η απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σε ορισμένες από τις ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων που προβάλλουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ επισημαίνεται ότι η Αθήνα ευελπιστεί να εξέλθει από μια «εξαντλητική εξαετή ύφεση» κατά τη διάρκεια της προεδρίας της και να διαπραγματευθεί μια κρίσιμη συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές που θα καταστήσει το τεράστιο εθνικό χρέος της, βιώσιμο.

Επίσης, σημειώνεται ότι στόχος της Αθήνας είναι να εστιάσει την προεδρία της στα ζητήματα της ανεργίας, της οικονομικής ανάπτυξης και της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, ζητήματα που επηρεάζουν την Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, όπως τονίζεται.

Στο μεταξύ, την κρισιμότητα της φετινής, 5ης, προεδρίας της Ελλάδας στην ΕΕ, από την ένταξη της χώρας το 1981, υπογραμμίζει ο διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος της Καθημερινής, Νίκος Κωνσταντάρας, σε άρθρο γνώμης που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας New York Times. Ο αρθρογράφος θέτει ερωτήματα, που, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, δεν απασχολούν μόνο τους Ευρωπαίους συντάκτες, αλλά και τον Ελληνικό λαό.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ